Charles Mignon Premium Réserve Rosé Champagne Brut

Pitäisikö valita samppanja vai roseesamppanja? Kumpi sopii paremmin meidän juhlaan tai arkeen? Kumpi on parempi, jos ei tiedä kaikkien vieraiden mieltymyksiä? Osittain vastaus riippuu makuasioista, mutta nyrkkisääntönä voisi todeta, että mikäli samppanjaa ajatellaan yhdistettävän johonkin kevyeen ruokaan, niin roseesamppanja on lähes aina varmempi valinta. Viinimestari Juha Lihtosen ruokasuositusten skaala on todella laaja, mikä kertoo viinin monikäyttöisyydestä. Charles Mignon Rosé on myös huomattavasti varmempi valinta, mikäli juhlien järjestäjänä et tiedä kaikkien vieraiden mieltymyksiä samppanjan suhteen. Viinin tuoksu hurmaa ja vie juojan suoraan mansikkapelloille tuoreiden kypsien mansikoiden luokse. Maku jatkuu samalla linjalla ja kokonaisuus on todella linjakas.

Juha ilahtui nähdessään Charles Mignonin pullon. “Tämä on todella hyvä tuottaja. Mignonin Prestige Cuvéet ovat pärjänneet aina todella hyvin meidän Tastingbook-arvioissa.”

Juha Lihtonen kuvailee viinin seuraavasti:

Kauniin kuparisen roosa väri. Miellyttävän hedelmäinen ja pähkinäinen tuoksu, jossa paahdettua mantelia, persikkaa, ripaus karpaloa, metsämansikkaa sekä vivahdus limeä. Kuiva ja kepeä maku, jossa runsas pehmeä moussemainen suutuntuma ja mukavan ryhdikäs marjainen hedelmäisyys. Jälkimaku on lempeä ja jättää jälkeensä raikkaan karpaloisen maun. Hyvä vaihtoehto savustetuille kaloille, kana-vuohenjuusto-couscousille tai vaikkapa Vitello Tonnatolle. Nauti hyvin viilennettynä – noin 7-9°C-asteisena. Hyvän hinta-laatusuhteen roseesamppanja!  

Petri Pellinen jatkaan samalla linjalla:

Kirkas viini jolla on pienet kauniit kuplat. Hiukan persikan keltaoranssiin taittuva vaaleanpunainen väri.
Tuoksu on puhdas raikas ja nuori. Lasista nousee vadelmaa sekä karpaloa ja aavistus paahtunutta leipää sekä pähkinäisiä elementtejä hassel- ja sakasanpähkinänä vivahteina.
Maku on kuiva sekä alku raikas ja ryhdikkään moussen tukema. Viinin mousse eli kuplaisuus kestää hyvin. Alkoholiltaan keskitasoa. Hedelmäisyyden intensiteelitään runsaahko ja kypsien punaisten marjojen sävyttämä. Maussa korostuu tuoksun karpalot sekä vadelmaisuus ja pähkinäisyys. Pitkässä jälkimaussa on aavistus Maraschnokokirsikan karvautta tuomassa vivahteikkuutta.
Viinin hyvä ja runsaahko hedelmäisyys sekä kokonaisuuden tasapaino tekee tästä samppanjasta nautittavan ja miellyttävän juotavan. Toisin kuin usein esimerkiksi Etra Brut samppanjoiden kohdalla, tätä voi nauttia pullon pari. Eli loistava viini alkumaljoijen kautta läpi illallisen. Helposti noin 40-45€ hintaisen arvoinen ja jättää monta itseään kalliimpaa tuotetta taakseen.

Viinikaverin tarjoiluvinkki:
Samppanjaa tarjoiltaessa on hyvä kaataa viiniä lasiin maltillisesti. Jos viiniä kaataa lasiin liikaa kerralla ei tuoksu pääse oikeuksiinsa. Mieluummin usein ja hieman vähemmän kerralla kuin lasi kerralla täyteen.

Arviot:
Viinilehti ****/*****
Juha Lihtonen 87 p.
Petri Pellinen 91p.

Sama samppanja löytyy myös kätevässä piccolo-pullossa. Fiksuviinin suosittelema tapa tuoda juhlaa arkeen.

Edellinen
Edellinen

Frey Single Vineyard Riesling

Seuraava
Seuraava

Portal da Calcada Reserva Vinho Verde